Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Naleśniki kukurydziane
Składniki na 12 naleśników:
1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody gazowanej
1 szklanka mleka
2 jajka
2 duże łyżki oleju kukurydzianego (u mnie firmy Biolevita)
szczypta soli
+ olej do smażenia
Wszystkie składniki zmiksować mikserem (ok. 2 minuty) i odstawić ciasto na 30 minut.
Smażyć na patelni wysmarowanej małą ilością oleju na złoty kolor.
Smacznego!

Do naleśników użyłam oleju kukurydzianego firmy Biolevita.
Nieco inne w smaku niż tradycyjne naleśniki. Mają piękny żółty kolor.

Faszerowane szpinakiem z serem feta,zapiekane pod warstwą żółtego sera.Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation