Kuchnia

kuchnia

Pieczony filet z żurawiną
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdrowe i smaczne danie obiadowe. Fantastyczna, soczysta pierś z kurczaka, którą przygotujesz nawet gdy nie masz zbyt dużo czasu. Dodatkowo smak soczystego mięsa podkreśli dodatek żurawiny. Doskonałe połączenie, zrób przekonaj się.
5 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 5 pojedynczych filetów z kurczaka
• 190 g żurawiny w słoiku do mięsa
• 10 dag żółtego sera
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części, robię podłużny otwór. Mięso doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Ser kroję w słupki, w otworze mięsa umieszczam po słupku sera żółtego oraz po 2 łyżeczki żurawiny. Mięso przyciskam żeby zamknął się otwór i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę 30 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu mięso smaruję pozostałą żurawiną i kroję na mniejsze kawałki.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation